jueves, diciembre 22, 2005

Hotel Maria Cristina a San Sebastian

Al carrer Oquendo, al centre de Donosti, just enfront del riu Urumea i molt a prop del Cantabric, que es pot veure perfectament des d'una part de l'hotel, trobem aquest magnífic hotel construit el 1912 per l'arquitecte francès Charles Mewes, autor tambè dels hotels Ritz de Madrid i París. Quan es va inaugurar, el 9 de juliol, la primera persona que creuà el llindar no podía ser una altra que la regent María Cristina. Aquesta bella ciutat costera va començar a ser glamourosa a partir del moment en que els metges de Isabel II li van recomanar que prengués banys per guarir les seves afeccions dermatològiques. Des d'aquell moment, cada cop més aristocrates van començar a desplaçar-se cap al nord als estius posant cada dia mes de moda la ciutat.

La construcció de l'hotel es a base de grans blocs de pedra, i plantes de gran alçada, amb moltes finestres, que li donen a l'hoste la sensació de reviure aquella belle epoque. La planta baixa presenta uns salons tipus galeria que donen al carrer, doncs la gent solia seure a les terrasses per veure qui passava pel carrer. Així mateix, aquesta planta noble també disposa d'un restaurant on fins i tot el servei va vestit amb uniformes de l'època.

Les habitacions tot i tenir molts anys, no han passat de moda, mobles clàssics, grans espais i molt comfort. Els llits són immensos, els anomenen els " heavenly bed", que vol dir quelcom tipus " el llit diví", i són d'allò més agradables per dormir-hi llargament, podriem dir que són els millors llits de tots els hotels que hem visitat.
Les cambres de bany si que queden una mica més obsoletes, però tot i així són espaioses i tenen tots els serveis necessaris, entre ells una interessant dutxa separada de la banyera. I per cert, una vegada més no hi havia espardenyes de bany, les vam haver de demanar.

El més interessant de tot plegat es que la ciutat es troba relativament a prop d'Andorra, unes 5 o 6 hores de cotxe a tot estirar, i és un lloc fantàstic per passar-hi un cap de setmana llarg, malgrat els dumenges tot està tancat. El centre comercial té varis carrers peatonals plens de les més variades botigues, a tocar del casc antic que és el lloc ideal per anar de Pintxos o de vins, tot peatonal i amb molt bon ambient. El que pot xocar a un és el fet que amb el fred humit de l'hivern sempre trobem desenes de persones banyant-se a la fantàstica platja de la concha, i per damunt, el gens menyspreable passeig, una autèntica meravella per passar-hi hores passejant, un indret d'allò més romàntic per anar-hi amb parella, passejar sota la llum de la lluna escoltant la remor del mar i declarar-li amor etern.

No hay comentarios: